Tukaj sem za vas (moje delo od doma)

Korona virus, socialna distanca, ukrepi začasnega zapiranja, omejitev gibanja, prepovedovanje dejavnosti, šola od doma, negotovost,
psihološka in materialna stiska, odvzem telesne svobode in svobode lastnega odločanja, strahovi in skrbi…
Vse našteto in še kaj danes doživljamo prav vsi. Vsi smo v stiski. Zavedati se moramo, da nismo sami. Sedaj je čas, da stopimo skupaj
in se podpiramo na tak ali drugačen način. Skupaj smo močnejši. Kot so rekli trije mušketirji: “Vsi za enega, eden za vse.”.
Samo na takšen način bomo preživeli. Tako fizično kot psihično.
Pri svojem delu z živalmi vedno poudarjam, da je zdravje vezano na ravnovesje telesa, duha in duše. To velja tako za naše živali, kot za nas. Če jim le znamo prisluhniti, bomo ugotovili, da imajo živali veliko naukov, po katerih se lahko zgledujemo:

  1. GIBANJE: Vsaka žival se rada giba na svežem zraku. To njej in nam daje vit. D, predihanost pljuč (kisik potuje po celem telesu, tudi v možgane), aktivnost celotnega telesa (mišice, predvsem srčna mišica), daje nam občutek svobode, narava nam daje zdravje in nas pozdravi. V naravi se umirimo in ustvarjamo hormone sreče.
  2. USTREZNA HRANA: Živali, ki imajo dobro, uravnoteženo prehrano, so zdrave in imajo veliko energije, lažje prebolijo bolezni in hitreje okrevajo.
    Jejmo nepredelano hrano, po možnosti lokalno. Tako mi, kot naše živali. Probiotike in Omega3 maščobne kisline lahko jemljemo tako mi, kot naši kosmatinčki, mi ljudje pa lahko posežemo še po vit. D, beta-glukanih, vit. C.
  3. ZADOSTNA MERA POČITKA: Ste opazili, koliko in kako vaše živali spijo čez dan? Ne pustijo se motiti. Dajmo tudi mi poskrbeti za našo spalno
    higieno. Rutina pred spanjem, meditacija, pitje melisinega ali kamiličnega čaja pred spanjem, branje knjige, umirjanje zelo pomagajo.
  4. OBČUTEK BLIŽINE: Medtem, kot pišem tale članek, na mizi poleg mene spi moj maček. On potrebuje mojo bližino, kot jaz potrebujem njegovo. Živali so čustvena bitja. Pokažejo nam, da jim je naša bližina pomembna. Rade se crkljajo (no, imamo tudi izjeme, seveda) in ni jih sram tega izraziti. Zgledujmo se po njih. Objemimo svoje bližnje (otroke, moža, ženo), povejmo jim, da jih imamo radi in da so nam pomembni. Pokličimo prijatelja, sodelavca in mu povejmo, da
    smo si kljub distanci blizu. Že sama misel in občutek, da nam ni vseeno za druge, nam vliva občutek sreče. Srečne živali in srečni ljudje so znanstveno dokazano bolj zdravi. In žival je vsekakor srečnejša, če je njen lastnik srečen.
  5. POSKRBIMO ZA DUŠEVNO ZDRAVJE: Moja mačka meditirata. Predeta. Pes grize svojo kost. Kaj pa mi delamo, da se umirjamo? Kje lahko v trenutnem času najdemo svoj mir?
    Mogoče v knjigah? V meditaciji? Na sprehodu? Telovadimo? Delamo jogo? Tibetanske vaje? Pletemo, kvačkamo, šivamo? Rezbarimo? Restavriramo pohištvo? Belimo stanovanje? Sesamo in čistimo? Kuhamo? Pišemo dnevnik? Rešujemo križanke? Poskrbimo za svoje rože in vrt?
  6. DELO: Živali imajo tudi svoje delo: moji mački lovijo muhe po stanovanju. Tudi smrdljivce. Pes se igra s svojimi igračami (no, bolj malo, ker je bolj lene sorte), čuva stanovanje (to pa, saj je šnavcer in mora povedati svoje ;)).
    Kaj pa mi? Nekateri hodite v službo, nekateri smo doma, ker ne smemo hoditi v službo. Občutek, da smo uporabni, koristni, pomeni veliko vsem. Jaz sem trenutno koristna za moje otroke,
    ki delajo šolo od doma. Verjamem, da nas je mnogo takih.

Ampak jaz rada opravljam svoje življenjsko poslanstvo, rada delam. V bistvu je moja služba moj hobi. Zame je velika kazen, da mi je prepovedano delati in biti v stiku s svojimi strankami in pacienti. Svoje delo jemljem zelo resno in občutek nemoči ni prijeten. Iščem poti, po katerih bi vam lahko pomagala. Ker ne smem ponuditi svoje storitve neposredno lastnikom živali, lahko posredno pomagam:

  1. Telefoni in spletna povezava delajo.
  2. Pošta dela.
  3. Homeopatijo lahko opravljam od doma: lahko me pokličete, se pogovorimo, vam pošljem homeopatski vprašalnik in se preko Zooma povežemo ter se dodatno pomenimo okoli karakteristik živali.
    Lahko mi pošljete tudi kako sliko, video vsebino, kjer je vidna težava pri živali.
  4. Bioresonančno testiranje opravljam lahko od doma preko nativne krvi ali sline (kri je boljši medij): kri vaši živali mora vzeti veterinar. Lahko se tudi sama pogovorim z vašim veterinarjem o odvzemu krvi in pošiljanju.
    Rešitev se vedno najde! V krvi je največ celic in telesne tekočine, v krvi je DNK. Kri je življenjska tekočina, ki se pretaka po žilah in oskrbuje celo telo. Kri je vir naše energije, prenaša hranilne snovi in kisik po celem telesu.
  5. Celostno veterinarsko svetovanje: lahko me pokličete ob popoldnevih, ko se zaključi šola od doma, da mi razložite težave vaših živali. Celostno veterinarsko svetovanje je v času korona
    ukrepov brezplačno. Tisti, ki me pozna itak ve, da sem vedno na razpolago za nasvete. Kar pogumno, ne grizem. In rada sem miselno aktivna. Seveda bom kot vedno aktivna tudi v skupinah na FB
    in tudi tam delila svoje nasvete. Lahko me pokličete na telefonsko 031312728, pišete sms, pišete sporočila na messenger, pošljete elektronsko sporočilo na info@geavet.si ali geavet.si@gmail.com.
  6. Kot vedno bom pisala tudi prispevke na moji spletni strani. Upam, da vam bodo pomagali v teh težkih časih.

Želim, da veste, da mi ni vseeno za vas in za vaše živali. Kljub temu, da smo fizično distancirani, medčloveški odnosi morajo ostati pristni in tesni. Mislim na vas in na vaše živali, moje paciente. In sem tukaj za vas. Pa na drugačen način. Ampak sem. Tukaj in zdaj. Za vas.

Pazite nase, ostanite zdravi in pobožajte vaše kosmatinčke v mojem imenu. Rada vas imam.

Vaša geavetka Andreja

Vse pravice pridržane © Geavet - celostna obravnava živali Andreja Rusjan s.p.

Vse pravice pridržane © Geavet - celostna obravnava živali Andreja Rusjan s.p.