Bachove kapljice za dobro mentalno počutje štirinožnih prijateljev

Rože, grmovja in drevesa imajo zaradi moči njihovih vibracij sposobnost, da povečajo naše vibracije in da odprejo povezovalne kanale z našim duševnim bistvom; jih poplavijo z vrlinami, ki jih potrebujemo in s tem prečistijo značajske pomanjkljivosti, ki so izvor našega trpljenja. Tako kot glasba in vse, kar je veliko in navdihujoče, le-te lahko dvignejo našo spiritualnost in nas popeljejo bliže naši duši. Preko njih nam povrnejo mir in nas odrešijo trpljenja. Ne pozdravijo nas zato, ker bi delovale direktno na bolezen, ampak zato, ker nas poplavijo s pozitivnimi vibracijami našega višjega Jaza, pred katerim se bolezen raztopi kot sneg na soncu. Ni ozdravitve brez spremembe načina življenja, brez duševnega miru, brez občutka notranje radosti.“ E.Bach

ZAČETKI BACHOVE CVETNE TERAPIJE

Dr. Edward Bach je bil angleški zdravnik, ki je deloval v začetku prejšnjega stoletja. Poleg tega, da je ustvaril 38 Bachovih cvetnih esenc in je začetnik floriterapije, je pomemben v homeoptaskih vodah, ker je razvil črevesne nosode, homeopatske pripravke, ki so zelo uporabni v homeopatiji.

BACHOVA CVETNA TERAPIJA V VETERINI

V veterini je Bachova cvetna terapija uporabna pri vedenjskih motnjah, pri spremljanju običajnih medicinskih terapij ter pri ohranjanju in obnavljanju dobrega zdravstvenega stanja. Floriterapija ima široko možnost uporabe, tako pri malih živalih kot velikih. Pri hišnih ljubljenčkih na nežen in učinkovit način zmanjšuje negativni učinek stresa, vpliva na psihofizično počutje, odpravlja vedenjske motnje in na ta način izboljša kvaliteto življenja. Poleg tega je Bachova terapija živali in okolju prijazna: nima stranskih učinkov, uporablja se lahko v kombinaciji s kakršnokoli klasično terapijo in nima strupenih in škodljivih učinkov na okolje. Pri floriterapiji je psihološko stanje pacienta odgovorno in odločilno za njegovo fizično zdravje. Iz tega izhaja, da je ozdravitev posledica osvoboditve negativnih čustev, pa naj gre za strah, občutek manjvrednosti, občutek krivde ali kaj drugega. Dokler bodo našteta duševna stanja prisotna, dokler se žival ne bo z njimi spoprijela, jih predelala in razblinila, bo bolezen ostala in pošiljala signale. Fizično telo bo ostalo ujeto v kletki bolezni. Vzpostavitev harmonije med telesom, umom in dušo pa zagotovi olajšanje in ozdravitev, še posebej, če se s tem prepreči ponovno manifestacijo bolezni.

Strah, anksioznost, prestrašenost so samo nekatere indikacije za uporabo Bachovih cvetnih esenc

KDAJ SE UPORABLJA BACHOVE KAPLJICE

Naštela bom nekaj psiholoških stanj in Bachovih esenc, ki pri teh stanjih pomagajo:

  • STRAH, BOJAZLJIVOST: Rock rose, Mimulus, Cherry plum, Aspen, Red chestnut
  • OSAMLJENOST: Water violet, Impatiens, Heather
  • NEGOTOVOST: Hornbeam, Gentian, Gorse, Scleranthus, Wild oat, Cerato
  • MALODUŠJE IN OBUP: Star of Bethlehem, Willow, Elm, Pine, Larch, Sweet chestnut, Oak, Crab apple
  • POMANJKLJIVO ZANIMANJE ZA SEDANJOST: Honeysucle, Clemantis, Chestnut bud, White chestnut, Wild rose, Mustard, Olive
  • PRETIRANA SKRB ZA DRUGE: Vine, Vervain, Beech, Chicory, Rock water
  • DOVZETNOST ZA VPLIVE DRUGIH: Agrimony, Centaury, Holly, Walnut

PRINCIPI DELOVANJA BACHOVIH CVETNIH ESENC

Delovanje Bachovih esenc v veterini se razlaga na podlagi vibracij: cvetovi so nosilci specifičnih energijskih informacij, ki lahko ponovno uravnajo telesne frekvence, ki so v neravnovesju in s tem spodbujajo procese samoozdravitve. S praktičnega vidika je cvetna terapija peroralno in/ali perkutano dajanje esenc, pridobljenih iz cvetov pripravljenih po določeni metodi (metoda sončenja ali vrenja). E.Bach je prvotno začel kot homeopat po Hahnemannskih načelih homeopatije, nato pa je razvil svojo edinstveno filozofijo. Teorijo podobnosti si je razlagal na svoj način. Rekel je, da se npr. sovraštvo lahko zamenja z večjim sovraštvom, ampak pozdravi se ga samo z ljubeznijo. Strah lahko premaga preseči večji strah, ampak pozdravi ga samo pogum. S svojimi cvetnimi esencami spodbuja razvoj pozitivnih čustev in občutkov, ki so že primarno v nas samih, potlačeni in skriti pod plastjo negativnih čustev in občutkov.

PREDNOSTI BACHOVE CVETNE TERAPIJE

  • je enostavna za uporabo in administracijo živali (kapljice se da direktno v gobček, zneša s hrano ali vodo za pitje)
  • lahko se jo kombinira z drugimi zdravili
  • je brez stranskih učinkov
  • je cenovno ugodna
  • ni škodljiva za okolje

IZKUŠNJE PRI SVOJEM DELU

Sama uporabljam Bachovo cvetno terapijo v kombinaciji z Bioresonanco. Ob Bioresonančnem testiranju istočasno pogledam, katera Bachova esenca najbolj ustreza živali. Kljub velikemu znanju, ki ga imamo okoli obnašanja živali, vsekakor ne moremo brati njihovih misli in v celoti vedeti kateri so njihovi občutki. Tudi vprašalnika ne moremo izpolniti, ker na večino vprašanj ne znamo odgovoriti. Zato pa imam BICOM Bioresonanco, s katero pogledam, katera Bachova cvetna esenca živali koristi. Bachove esence mi včasih razkrijejo, kaj se z živaljo v resnici dogaja in kje je čustvena blokada, ki jo je potrebno odpraviti. V veliko pomoč mi je tudi pri določitvi homeopatskega konstitucijskega zdravila, saj je mentalni simptom tisti, ki je najpomembnejši in v velikem številu primerov skrit vzrok bolezni.

Bachove kapljice je potrebno dajati konstantno vsaj mesec dni, da se pozna učinek. Učinki so zelo dobri, vidni tako na psihičnem, kot na telesnem nivoju. Bachove esence so za otroke in živali prilagojene in vsebujejo minimalno vsebnost alkohola.

KONTAKTIRAJTE ME

V kolikor ima vaša žival strahove, je anksiozna, agresivna, se je nad njo v preteklosti izvajalo nasilje in prisila, se ne zmore prilagajati določenim situacijam ali bi samo želeli pomagati, da je njeno psihofizično stanje v ravnovesju, me pokličite ali pišite sporočilo (elektronska pošta, sms, messenger sporočilo).

Skupaj bomo našli rešitev, ki bo pripomogla k boljšemu počutju vaše štirinožne kosmate sreče.

 

Andreja Rusjan, dr.vet.med.

Viri:

  • M. Scheffer: TERAPIA CON I FIORI DI BACH, 2012
  • L. Cutullo: FIORI DI BACH PER GLI ANIMALI, 1997
                  

 

 

 

Vse pravice pridržane © Geavet - celostna obravnava živali Andreja Rusjan s.p.

Vse pravice pridržane © Geavet - celostna obravnava živali Andreja Rusjan s.p.