RAZMIŠLJANJA

Živijo, jaz sem Andreja in sem veterinarka. Ukvarjam se s KAM metodami v okviru veterinarske stroke. Sem popolnoma drugačna od tebe. Mogoče sva si v določenih fizičnih in karakternih lastnostih podobna, ampak nisva enaka, še manj pa ista. Moji geni imajo svojo sekvenco, tvoji pa tvojo. Jaz odreagiram na vplive okolja, na ljudi, na vremenske pojave, na bolezni, na edinstven način. Faktorjev iz okolja in v mojem organizmu, ki se vsaki dan prepletajo, je ogromno. Interakcij je nešteto. Moji geni se izražajo v modri barvi oči in prezgodnjem sivenju las (to ni prav fajn, kaj ne da?). Verjetnost, da bom razvila sladkorno bolezen tipa 2 je pri meni večja kot pri tebi, ki nimaš diabetesa v družini. Jaz nisem alergična na penicilin, če ga ti popiješ lahko zapadeš v anafilaktični šok. Imam rada živali, ti, ki to bereš, pa sigurno prav tako, mogoče na enak, ampak ne na isti način, kot jaz. 🙂


Moj zapis se je porodil iz razmišljanja o različnosti. Samo pogled na različne odzive virusa, ki je med nami v zadnjem letu, nam pokaže, kako zelo smo si ljudje različni. Pa ne samo ljudje, vsa živa bitja in kamnine, neživa narava. Prav vsi smo svoji in edinstveni in prav vsi na svoj edinstven način odreagiramo na prav vse, kar se dogaja okoli nas. In tako je tudi prav.
Seveda imamo podobne tipologije, vrste in podvrste, ki so si v določenih lastnostih podobni. Ampak zopet je tukaj tista osebnostna nota, ki nas loči.
Ravno zaradi tega prepričanja, da smo si vsi tako zelo različni, sem se začela ukvarjati z bioresonanco in homeopatijo, zato mi je všeč pogled TKM strokovnjakov. Ker jemljejo/jemljemo ljudi in živali kot popolnoma ločen subjekt v morju vseh ostalih, ki jih obkrožajo ter skupaj z vsem, kar nas obkroža. Ker jemljemo organizem kot celoto: telo, um in duh so združeni v eno. Interakcije med nami so vedno prisotne in prav vsaka stvar iz okolja vpliva na prav vsako stvar v nas samih. Ker naša energija, naše energijsko polje ni samostojno, temveč se prepleta z vsemi energijami in polji drugih bitij in predmetov.


Ko me boste enkrat srečali, ne boste nikoli več taki, kot ste bili prej. Obljubim vam. Vedno bomo povezani. Pa ne pišem tega zaradi narcisoidne motnje (nimam je :D), temveč zaradi interakcije, ki se bo zgodila med nama. Med mano in vašo živalco. Temu pojavu pravimo “kvantna nelokalnost”.
Prav zaradi teh vplivov in raznolikosti vseh nas je 100% prognostika bolezenskih stanj težavna. Lahko gledaš statistiko in podaš najbolj verjetno napoved, ki pa nikoli ne more biti 100%. Saj medicina ni in ne more biti eksaktna znanost, ker je raznolikost tako subjektivna in tako očitna.
Zato npr. penicilini pri nekaterih primejo v osmih urah, pri nekaterih v 2 dneh, pri nekaterih povzročajo koprivnico ali še huje, anafilaktično reakcijo.


Zato na primer Lucky ne sme jesti ribe, Oli pa piščanca. Enemu ribe povzročajo praskanje, drugemu piščanec povzroča drisko. Enemu bo pomagala menjava hrane na komercialno pripravljeno briketirano hrano, drugemu le-ta ne bo ustrezala, ker ne prenaša niti piščančje maščobe ali ribje olje, ki ji je dodana.
Človeško in živalsko telo je zelo kompleksno, prav tako psihološki vpliv, pa vpliv okolja. Včasih je potrebna popolna preobrazba, da se počutimo dobro ali kolikor toliko v redu. Nekateri se žal ne bodo nikoli pozdravili, naučiti se bodo morali živeti z rahlimi težavami, ki pa ne bodo bistveno in ogrožujoče vplivale na njihovo življenje. Za to spremembo pa je potreben trud. Veliko truda. Če smo pripravljeni na to, bomo našli stabilnost, ki jo potrebujemo. Če nismo pripravljeni na spremembe, se bomo pač morali sprijazniti s stanjem, v katerem smo.


Vse je odvisno zgolj in edino od nas. Ko gre za naše zdravje. Ko gre za zdravje živali, smo pa tukaj odgovorni skrbniki. V določeni meri lahko vplivamo na okolje, v katerem živali živijo, z določenimi metodami pa tudi na to, kako živali okolje sprejemajo in se v njem znajdejo v pozitivni interakciji.


Nekaterim bo tale članek všeč, spet drugim bo preveč zakomplicirano ali brezvezno, enim bo šlo na živce. Jaz sprejmem vse, ker to sem jaz. Sprejmem vsak pogled in vsako kritiko, saj ne pričakujem, da se boste vsi strinjali z mano. Saj niste jaz. Pa saj se včasih tudi sama ne strinjam s sabo, pa kaj pol. Prosim pa vas, da razumete, da ljudje, veterinarji, nismo vsemogočni in da zaradi zgoraj naštetih stvari, ne moremo biti vsemogočni rešitelji in vsevedni učitelji. Ker nihče ne ve vsega. Smo zgolj in samo ljudje. Kar je važno in pomembno je to, da se potrudimo po svojih najboljših močeh in da delamo dobro. To mislim, da vsi potrebujemo. Dobro.

Andreja Rusjan, dr.vet.med.

Vse pravice pridržane © Geavet - celostna obravnava živali Andreja Rusjan s.p.

Vse pravice pridržane © Geavet - celostna obravnava živali Andreja Rusjan s.p.